Breaking news
  1. ” Αγωνιστική δραστηριότητα τμημάτων Γ. Σ. Σκιάθου” 4/12/22
  2. ” Αγωνιστική δραστηριότητα τμημάτων Γ. Σ. Σκιάθου”
  3. Απολογισμός Σαββατοκύριακου 26 & 27/11
  4. Το παιδικό μας τμήμα αντιμετωπίζει τον Ολυμπιονίκη Βόλου. LIVE
  5. Ευχαριστούμε τους χορηγούς

Κ. Κρίτσαλος «Το νέο κλειστό θα εκτοξεύσει το μπάσκετ στη Σκιάθο»

Μία συνέντευξη στο φίλο δημοσιογράφο Χρήστο Θανασούληkritsalos

Αποτελούσε όνειρο πολλών ετών και πλέον σε δύο μήνες το αργότερο θα έχει γίνει πραγματικότητα. Ο λόγος για το κλειστό γήπεδο της Σκιάθου, που θα δώσει το δικαίωμα στον τοπικό Γυμναστικό Σύλλογο να δουλέψει σε άλλες βάσεις και να απογειώσει το άθλημα του μπάσκετ στο νησί του Παπαδιαμάντη.

Για τις νέες προοπτικές που ανοίγονται μίλησε στο onvolos ο παίκτης-προπονητής του ΓΣ Σκιάθος, Κωνσταντίνος Κρίτσαλος, που βλέπει τόσα χρόνια υπομονής να δικαιώνονται.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Κωνσταντίνε, επειδή παρακολουθείς πολύ στενά την πορεία εργασιών του κλειστού της Σκιάθου, πότε πιστεύεις ότι θα καταφέρετε να μπείτε σ’ αυτό και να αγωνιστείτε μπροστά στο κοινό σας;

Όπως ήδη γνωρίζετε, από τα μέσα Αυγούστου που είχε υπογραφεί η σύμβαση παράδοσης του γηπέδου στον εργολάβο ο μέγιστος χρόνος υλοποίησής του ήταν στις 120 ημέρες.

Με πιέσεις του περιφερειάρχη κ. Αγοραστού ο χρόνος αυτός μειώθηκε κατά πολύ. Έτσι σε κατ’ ιδίαν συζήτηση που είχαμε με τον εργολάβο κ. Καφεστίδη Νικόλαο  μαζί με τον πρόεδρο του Γ.Σ. Σκιάθου Σκούρα Απόστολο, μας ενημέρωσε ότι το τελευταίο χρονικό περιθώριο παράδοσης είναι τέλη Νοεμβρίου. Προσωπική του εκτίμηση δε, αποτελεί ότι θα είναι έτοιμο τέλη Οκτωβρίου με μέσα Νοεμβρίου, αν φυσικά έχουμε και σύμμαχο τον καιρό. Πάντως μέχρι στιγμής είμαστε μέσα στο χρονοδιάγραμμα. Εάν λοιπόν είμαστε λίγο τυχεροί, πιστεύω ότι με την έναρξη του πρωταθλήματος θα μπορούμε να αγωνιστούμε μπροστά στο κοινό μας. Στη χειρότερη περίπτωση αυτό θα γίνει στο δεύτερο εντός έδρας παιχνίδι μας.

Οι τεχνικές προδιαγραφές του έργου σας αφήνουν ικανοποιημένους;

Οι τεχνικές προδιαγραφές του έργου μας αφήνουν πλήρως ικανοποιημένους. Θα υπάρχουν αποδυτήρια και για τις δύο ομάδες, αυτά των διαιτητών, ιατρείο, καθώς και γραφείο διοίκησης.

Όσον αφορά τον αγωνιστικό χώρο, το παρκέ, οι μπασκέτες και ο ηλεκτρονικός πίνακας είναι σύμφωνα με τις προδιαγραφές της FIBA. Επιπλέον θα υπάρχουν και 170 καθίσματα για τους θεατές. Λαμβάνοντας όλα αυτά υπ’ όψιν μπορούμε να μιλήσουμε για ένα μικρό στολίδι.

Έστω κι αν ακούγεται υπερβολικό, μήπως θέλατε το κλειστό μεγαλύτερο σε χωρητικότητα δεδομένου του τεράστιου ενδιαφέροντος που έχουν οι Σκιαθίτες για το μπάσκετ;

Τόσα χρόνια παρακαλούσαμε να έχουμε ένα χώρο να μη βρεχόμαστε και να μη μας πιάνει ο αέρας. Οπότε τη δεδομένη χρονική συγκυρία που γίνεται το έργο, μας αρκεί έστω κι αυτό το μικρό γήπεδο, από τη στιγμή που πληροί τις προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή των αγώνων.

Η αλήθεια είναι όμως ότι με βάση την άνθιση που θα έχει ο αθλητισμός στο νησί, προσωπική μου άποψη είναι ότι σε λίγα χρόνια δε θα χωράμε. Θα πρέπει λοιπόν στο εγγύς μέλλον να αρχίσουν οι ενέργειες για κάτι μεγαλύτερο.

Τελικά, αυτό το γήπεδο αποτελεί την αποκατάσταση μιας μεγάλης αδικίας;

Η Σκόπελος διαθέτει κλειστό γυμναστήριο από το 1992 και από το 2000 και μετά δεν υπάρχει ομάδα μπάσκετ. Υπάρχει βέβαια ομάδα βόλεϊ γυναικών και μάλιστα γίνεται και πολύ καλή δουλειά.

Η Αλόννησος έχει κι αυτή κλειστό γήπεδο χωρίς να υπάρχει καμία ομάδα! Με βάση λοιπόν ότι τα άλλα δύο νησιά των Β. Σποράδων διαθέτουν έναν κλειστό χώρο στέγασης, αλλά και το γεγονός ότι ακόμη και στα πιο μικρά χωριά, από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα  έχουν γίνει κλειστά γυμναστήρια, φυσικά και υπήρχε αδικία. Ειδικά εν έτει 2015 που δόξα τω Θεώ θεωρούμε και υπερηφανευόμαστε ότι είμαστε μέσα στα τρία πιο κοσμοπολίτικα νησιά σε όλη την Ελλάδα.

Θα πω όμως και μια μεγάλη αλήθεια.. Εμείς οι ίδιοι είχαμε αδικήσει τους εαυτούς μας όλα αυτά τα χρόνια, αλλά «κάλλιο αργά παρά ποτέ».

Τι στερηθήκατε από την έλλειψη ενός κλειστού και τι πλεονεκτήματα θα δώσει αυτό το γήπεδο από δω και πέρα; Πιστεύεις ότι μπορεί να απογειώσει το άθλημα του μπάσκετ στο νησί;

Τόσα χρόνια με την έλλειψη γηπέδου έχουμε στερηθεί πάρα πολλά. Καταρχάς είχαμε αρκετούς τραυματισμούς λόγω του ανοιχτού γηπέδου, αλλά και πολλά προβλήματα υγείας με το πέρας των χρόνων λόγω της συνεχούς καταπόνησης των αθλουμένων. Δεν μπορούσαμε  να κάνουμε καθόλου προγραμματισμό των ομάδων, διότι εξαρτιόμασταν αποκλειστικά από τον καιρό. Αρκετές φορές αγωνιζόμασταν από παιχνίδι σε παιχνίδι χωρίς ενδιάμεσα να έχουμε ακουμπήσει μπάλα!!!

Τα πλεονεκτήματα είναι πάρα πολλά. Πρώτα απ’ όλα θα μπορέσει να γίνει ένας σωστός προγραμματισμός σε όλα τα τμήματα, μιας και δε θα χάνονται προπονήσεις. Επίσης, από το πιο μικρό ηλικιακά γκρουπ μέχρι και το τελευταίο θα μπορούμε να δουλεύουμε με σωστές συνθήκες κι όχι να έχουμε στο μυαλό μας τον αέρα που υπήρχε ή αν τυχόν βρίσκει η μπάλα σε πετραδάκια.

Οι πολύ καλές συνθήκες λοιπόν, μαζί με τη σωστή δουλειά που γίνεται τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο αγωνιστικά αλλά και σε επίπεδο διοίκησης, θα εκτοξεύσουν το άθλημα του μπάσκετ στο νησί.

Σε ό,τι αφορά την ανδρική ομάδα, το καινούργιο κλειστό αναπροσαρμόζει τους στόχους της επόμενης περιόδου; Μήπως πλέον υπάρχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις από τον κόσμο του νησιού;

Οι στόχοι παραμένουν οι ίδιοι. Αναφορικά με την αντρική ομάδα να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα και φυσικά εάν τα καταφέρουμε να στεφθούμε και για πρώτη φορά στην ιστορία μας πρωταθλητές της Α2 Ε.Σ.Κ.Α.Θ.

Μεγαλύτερος μας στόχος όμως είναι οι ακαδημίες. Αυτή τη στιγμή αριθμούμε περίπου στα εκατό παιδιά και είμαστε βέβαιοι ότι με τη δημιουργία του γηπέδου αυτός ο αριθμός σχεδόν θα διπλασιαστεί. Επομένως θέλουμε να μαθαίνουν τα παιδιά τα μυστικά του μπάσκετ και πρωτίστως να αγαπήσουν το άθλημα και κατά δεύτερο λόγο στην πορεία να πλαισιώσουν το ανδρικό τμήμα και γιατί όχι να πάρουν μια μεταγραφή σε μία μεγάλη ομάδα της Ελλάδας.

Προωθούμε λοιπόν την παραγωγική διαδικασία δημιουργίας ταλέντων, αλλά πάνω απ’ όλα τους παροτρύνουμε να είναι σωστοί στα μαθήματά τους και πλάθουμε τους χαρακτήρες τους, έτσι  ώστε όταν μεγαλώσουν να σπουδάσουν και να γίνουν χρήσιμοι και σωστοί άνθρωποι στην κοινωνία.

Ο κόσμος δε νομίζω ότι θα έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις. Έχουμε περάσει τα τελευταία χρόνια τη νοοτροπία ότι για όλους εμάς το μπάσκετ είναι πάνω απ’ όλα γιορτή. Στα παιχνίδια θα υπάρχει μουσική, χορός από cheerleadersκαι φυσικά άψογη φιλοξενία προς όλα τα σωματεία.

Η μεγαλύτερη απαίτηση του κόσμου είναι να μας βλέπει να αγωνιζόμαστε μέσα στην έδρα μας ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών και ειδικά οι γονείς να καμαρώνουν τα ίδια τους τα παιδιά.

Θα ήθελα όμως να επισημάνω και κάτι… Τώρα θα δείξουν και τα υπόλοιπα σωματεία της Ένωσης το κατά πόσον θα έρχονται να αγωνίζονται στην έδρα μας, μιας και πλέον δε θα υπάρχει η δικαιολογία του ανοιχτού γηπέδου. Και χρησιμοποιώ αυτή τη λέξη, διότι πιστεύω ότι ο κύριος λόγος όλα αυτά τα χρόνια ήταν το οικονομικό κι όχι το ανοιχτό γήπεδο.

Ο Γ.Σ. Σκιάθου ενισχύθηκε ή αποδυναμώθηκε για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, που θα τον βρει πάλι στην Α2 ΕΣΚΑΘ;

Σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά θα φύγουν για σπουδές οι Τσολοβίκος, Παπαδόπουλος, Σβίγκος, Μίχας και Τελλίδης, ο οποίος δοκιμάζεται στον Κύδωνα Χανίων στη Γ΄ Εθνική.

Η ομάδα ενισχύθηκε με τις προσθήκες των Δελημανώλη, Ταπάσκου και Ντόβα. Ειδικά ο τελευταίος με την εμπειρία και τις παραστάσεις που έχει από τα εθνικά πρωταθλήματα λόγω της συμμετοχής του σε Β’ και Γ’ Εθνική με Δαναό Τρικάλων και ΕΑΛ, θα μας βοηθήσει πάρα πολύ.

Τέλος αρκετά παιδιά που είτε λόγω δουλειάς, είτε φοβούμενοι κάποιον πιθανό τραυματισμό δε μετείχαν στις αγωνιστικές δραστηριότητες, επιστρέφουν στον σύλλογο κι όλοι μαζί θα δημιουργήσουμε ένα άκρως δυναμικό σύνολο.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ

 

 
 

 

 

 

Πηγή  http://www.onvolos.gr